Tallrikar

Information om material och kompostering.

Bagasse – Tallrikar och skålar tillverkade av bagasse (sockerrör) är särskilt stabila och har en tilltalande matt yta. De tillverkas av restprodukterna av sockerrören som rengörs och blandas upp med vatten till en homogen massa som sedan pressas till olika former. Sockerrör är en årlig snabbväxande växt och alla sockerrörsprodukter är helt biologiskt nedbrytbara och komposterbara efter användning.

Palmblad – Dessa produkter produceras av nedfallna palmblad från indiska Betel palmen. När bladen fallit till marken samlas de in och tvättas och torkas därefter i solen. Sedan pressas de till önskad form och storlek i en unik värmeprocess. Produkterna har ett organiskt utseende och varje produkt är unik. Produkterna är helt fria från kemiska tillsatser och beläggningar och kan komposteras efter användning. De är luktfria, vattentäta och värmebeständiga.

Bambu/Bagasse – Japanska Wasara blandar Bambu och Bagasse i sina produkter. Bambu växer extremt snabbt och är en tålig växt som lätt kan förnyas och Bagasse är en restprodukt från sockerrören. Produkterna från Wasara är extremt stabila men samtidigt väldigt tunna vilket är en effekt av att blanda dessa båda material. Man blandar fibrer från Bagassse och Bambu tillsammans med hett vatten till en massa som sedan formpressas till valda former utan lim eller övriga kemikalier. De är helt biologiskt nedbrytbara och kan därmed komposteras.

Vetekli – Kli produceras under spannmålsbearbetning genom siktning av mjölet. Tallrikarna är tillverkade av resterna från skalen, aleuronskiktet och groddarna. De är 100% biologiskt nedbrytbart inom 30 dagar. Producerad uteslutande från naturligt vetekli helt utan kemiska bindemedel och går t.o.m. att äta. Produkterna tål micro och frys men långvarig kontakt med vätskor kan göra tallrikarna mjuka.

Visar 1–16 av 18 resultat

Visar 1–16 av 18 resultat